Szakértők és Anyukák Véleményei

Olvassa el a szakértők és az anyukák véleményeit az Aniballról.

Hatalmas köszönet! Elsőszülő vagyok - az Aniballnak köszönhetően a szülésem sérülések nélkül zajlott és a lehető legrövidebb ideig tartott a második szakasza. Nem volt szükségem egyáltalán varrásra, csillapítókra vagy más segítségre. Az Aniballt abszolút mértékben ajánlani tudom és úgy gondolom, hogy minden terhes nőnek használnia kéne.
Angileta Willis Aniball Review
Angileta Willis
Anyuka és szülésznő, Anglia
Az Aniball egy zseniális segédeszköz, a legjobb befektetésem a terhesség során. Nagyban segített lelkileg és fizikailag is felkészülni a szülésre. Elsőszülőként ennek köszönhetően a szülés 2. szakasza hihetetlenül gyors – ötperces volt. A sérülés mértéke minimális volt, a három folyosónyira lévő szobára pedig egyedül sétáltam vissza 😉 Nem kell feladni, még ha a kezdetek nehezek is és nem kell az emberek szkeptikus nézeteire hallgatni, akik még sosem próbálták. Csak ajánlani tudom.
Mia Matiskova Aniball
Mia Matiskova
Anyuka, Szlovákia
Egy gyönyörű kisfiút szültem. Ez volt az első terhességem és azért kezdtem az Aniballal gyakorolni, mert féltem a gátrepedéstől. A szülés teljesen sima volt. Szó szerint két nyomást jelentett, és utána mondták, hogy nem került sor semmilyen repedésre. Mintha nem is szültem volna 🙂 Nagyszerűen éreztem magam. Az Aniballal való gyakorlás nagyon jótékony hatással volt rám és csökkentette a repedéstől való félelmem. Segített mentálisan is felkészülni a szülésre, ami szintén szuper volt.
Charlotte Aniball Review
Suzanne
Anyuka, Hollandia
A tapasztalataim az Aniballal egyértelműen pozitívak. Az első kislányom megszületésekor felmerült számos negatív tapasztalat után próbáltam mindent, hogy megkönnyítsem a szülést. Az Aniballal sikerült. Rendszeresen gyakoroltam, és megérte. A fiamat 3800/54 cm méretekkel szültem meg, bárminemű segítség nélkül. Az orvos mindezt távolról figyelte és nem akart hinni a szemének. Egy igazi csoda volt és erre a szülésre az életem végéig emlékezni fogok.
Perineal Tear Aniball
Chloe
Anyuka, Franciaország
Amikor valami először vár ránk, akkor egyszerűen szeretnénk mindent megtenni, hogy felkészültek legyünk rá. Azonban a szülésre nem éppen egyszerű felkészülni. Még ha mindannyian azt is reméljük, hogy minden komplikációk nélkül megy végbe, számos olyan dolog van, amit nem tudunk befolyásolni. Azonban beszerezhetjük a lehető legtöbb információt arról, hogy mi minden vár ránk, kondiban tarthatjuk magunkat és gyakorolhatunk. Ben komplikációk nélkül, természetes úton jött világra, ami a nagyszerű szülésznőnek, a doktorúrnak és az Aniballnak köszönhető. A gyakorlásnak köszönhetően ugyanis fel voltam készülve a szülésre, megtanultam a testemmel dolgozni, nyugodt maradtam és tényleg örültem a kisbaba világra jöttének. Elsősorban lelki felkészülést nyújt, amelyért hálás vagyok az Aniballnak, és ha valamikor második utódra is sor kerül, akkor szívesen fogok újra gyakorolni az Aniballal.
Gabina Laskova Aniball
Gabriela Laskova
Anyuka, a Miss Csehország 2013 műsorvezetője, Csehország
A szülésem az Aniballnak köszönhetően egy olyan élmény volt, amelyre szívesen vissza fogok emlékezni és a második babámnál már nem fogok aggódni és stresszelni. A 36. héttől minden második nap becsületesen gyakoroltam. A maximumom 30 cm volt. A hatása a szülésre hihetetlen volt. Háromszor nyomtam és a baba világra is jött. Annyira jól ment, hogy én magam is meglepődtem, hogy a baba már kint van 🙂 Az orvos nagyon dicsért, hogy milyen nagyszerűen együttműködök a tolás során és a szülésznő is mondta, hogy nagyon jó tapasztalataik vannak a labdával. Ki kell emelnem a labda pszichológiai hatását, ugyanis olyan érzésem volt, hogy fel tudok készülni a szülésre, hogy legalább egy kicsit a kezemben tartom a dolgot és ez engem nagyon megnyugtatott.
Emma Aniball Review
Fozia Khan
Anyuka, Anglia
Az Aniballnak köszönhetően kevésbé féltem a szüléstől és azt hiszem, hogy a labdának köszönhetően a szülés egy élmény volt számomra. Abszolút békés volt, alapjában véve tudtam, hogy mi vár rám. A szülés kb. 3 órán át tartott, epidurális érzéstelenítés, gátmetszés vagy bérmiféle sérülés nélkül. A szülészeten mintának számítottam – elsőszülőként gyors szülésem volt, sérülések nélkül és egyedül én voltam képes a szülés után ülni, járni és normálisan működni. A szülésznő szintén nagyon dicsérte a labdát. Nagyon szépen köszönöm ezt a nagyszerű találmányt, amelynek van értelme és sok nőnek segített. Hozzátenném, hogy az egyik barátnőm szintén gyakorolt vele, szült és ugyancsak sérülések nélkül megúszta. Ha újabb gyereket fogok tervezni, akkor megint használni fogom a labdát.
Wanda_K Aniball
Wanda Klaman
Anyuka, Anglia

Vegyen Saját Aniballt

Vegye meg az Aniballt és kezdjen felkészülni a természetes szülésre. 21 995 Ft és INGYENES EXPRESSZ SZÁLLÍTÁS.

Vegyen Saját Aniballt

Vegye meg az Aniballt és kezdjen felkészülni a természetes szülésre.
21 995 Ft és INGYENES EXPRESSZ SZÁLLÍTÁS.

Azért készültem a szülésre, hogy élvezni tudjam és tudjak örülni a kisbaba születésének. Körülbelül két hónappal a szülés előtt kezdtem készülni és minden este gyakoroltam a labdával. A 36. héten váratlanul elfolyt a magzatvizem, szóval elmentem a szülészetre és néhány órás maraton után megszültem a kislányomat, Adrikát. Az volt a kívánságom, hogy a szülésem a lehető legtermészetesebb legyen, és ha lehet, gátmetszés nélkül. A szülés tényleg simán zajlott és nem volt szükség gátmetszésre, ami az Aniballal való felkészülésnek is köszönhető. És még csak nem is tudtam sokáig használni a korai szülés miatt. Köszönet érte és örülök, hogy a szülés számomra nem egy rémséges élmény, hanem az életem leggyönyörűbb napja volt.
Iveta Soralova Aniball
Iveta Soralova
Anyuka, Csehország
Szívesen hozzászólnék én is az Aniballal kapcsolatos tapasztalatokhoz. Azok közé az apukák közé tartozok, akik sokat foglalkoznak a feleségük felkészülésével a szülésre. A lányunk, Ulrika teljesen természetes úton született, ha jól tudom, csak két kis öltésre volt szükség, gátmetszésre nem. Mivel a feleségem fogyatékkal élő, szüksége van a segítségemre, ezért elkezdtem érdeklődni a szüléssel kapcsolatban. Meggyőződésem, hogy a szülés előtti időszak, maga a szülés és az utána lévő idő hihetetlenül mély hatással van a következő generációra. Ezért jobb, ha nem tartjuk meg magunknak egy ilyen nagyszerű segédeszközzel kapcsolatos jó tapasztalatokat. A szülésznőnk a mai napig mondja a szülés előtti tanfolyamokon az újoncoknak, hogy Klárkánk a testével és az összehúzódásokkal milyen tökéletes összhangban szült. Meggyőződésem, hogy főleg az Aniballnak köszönhetően. Most, hogy Klárka több mint két év elteltével újra szülni fog, pontosan a 37. hétben újra elkezdtünk gyakorolni a labdával. Örömmel várom az összes gyakorlást és segítek a feleségemnek bevezetni a labdát. Melegséggel tölt el és tudom, hogy nem vagyunk egyedül.
Peter Koudelka Aniball
Peter Koudelka
Apuka, Csehország
Néhány vélemény elolvasása után úgy döntöttem, hogy kipróbálom a labdát. A bevezetése először kínos volt, a felfújása még inkább, de nem estem pánikba, logikus, hogy nem csak szórakozásra szolgál 🙂 Kb. 14 napon át gyakoroltam, aztán a baba feje közelebb került a méhnyakhoz, maga a méhnyak lerövidült, engem pedig zavarni kezdett a felhelyezett labda. A szülés időpontjáig még két hét maradt, én pedig biztonságosan begyakoroltam a 25 cm-es kerületet. A szülés napján a szülőszobán 20 órát töltöttem. A szülés 2. szakasza azonban csak „átlagos” két órán át tartott, és amikor eljött a nyomás pillanata, annak ellenére, hogy elsőszülő voltam, teljesen profiként csináltam. Ismertem a labda kitolásának technikáját, és a nyomás, amelyet a kijövő fej okoz, ismert volt számomra. Negyed óra alatt végeztünk, bájos Vašíkunk pedig hihetetlen méretekkel született meg: 54 cm és 4010 g! Amikor az orvos ellenőrizte az állapotom, a gátam sérülésektől MENTES volt! Jövendőbeli anyukák – ne habozzatok, próbáljátok ki az Aniballt, biztosan segít, legalábbis a pszichéteket támogatni fogja, ami szerintem az első helyen van. Végezetül pedig hagy osszak meg egy kis bölcsességet a férjemtől, amit akkor mondott, amikor a boldogságtól sírva nézett a kicsinkre: boldogságot venni nem lehet, de megszülheted 🙂
Lenka Samcova Aniball
Lenka Samcova
Anyuka, Szlovákia
Használtam az Aniball labdát és 25 cm-t gyakoroltam be vele. A kisbabám fejének kerülete 30 cm volt és gátmetszés vagy bármiféle sérülés nélkül folyt le a szülés. Az eperjesi kórházban (Prešov, Szlovákia) én voltam az egyetlen eset, amikor nem kellett gátmetszést végezni, és a szüléssel 1,5 óra alatt megbirkóztam. Remélem, hogy jobban bekerül az anyukák köztudatába és nem kell szülés után a sebek hegedése miatt szenvedniük. Melegen ajánlom az Aniballt, ez volt a legjobb befektetésem a terhesség során.
Veronica Perzel Aniball
Veronica Perzel
Anyuka, Anglia
Amikor először tartottam a kezemben a labdát, kétségeim voltak az eredményekkel és a szülésre való felkészítésnél nyújtott lehetséges segítséggel kapcsolatban. De láttam benne bizonyos logikát, hogy amit gyakorolnak vele, az tényleg működik. Tudtam, hogy ha sikerült kitolnom egy újszülött fejnek megfelelő átmérőjű labdát, akkor a kislányom is probléma nélkül világrajön. Maga a szülés gyors volt, komplikációktól és gyógyszerektől mentes, és ami minden közül a legfontosabb, bármiféle következmények nélkül, Semmi gátmetszés vagy sérülés.
Charlotte Aniball Review
Charlotte
Anyuka, Új-Zéland

Vegyen Saját Aniballt

Vegye meg az Aniballt és kezdjen felkészülni a természetes szülésre. 21 995 Ft és INGYENES EXPRESSZ SZÁLLÍTÁS.

Vegyen Saját Aniballt

Vegye meg az Aniballt és kezdjen felkészülni a természetes szülésre.
21 995 Ft és INGYENES EXPRESSZ SZÁLLÍTÁS.

Az első gyermekemnél nem készültem fel a szülésre, olyan volt a hozzáállásom, hogy „hisz ők majd ott valahogy megoldják ". Sokáig tartott, amíg lelkileg és fizikailag is megbirkóztam a gátmetszéssel és azzal is, hogy megdöbbentett a fájdalom lefolyása és intenzitása, amely elől nem tudtam elmenekülni. Amikor másodszor estem teherbe, már nem akartam újra átélni azt az érzést, hogy nem tudom kezelni a helyzetet, hogy minden rajtam kívül történik és valójában külső segítség nélkül nem is tudom, hogy mit tegyek, hogy megszüljem a gyermekem. A második szülésnél a felkészülésem főhőse az Aniball volt. Az első gyermekemnél még nem ismertem ezt az eszközt, most pedig mindent meg akartam tenni a fájdalommentes szülésért. 12 cm-rel kezdtem és a kitolásnál mindenem fájt, az izmaim és a gátam is. Egy hónappal később (egy héttel túlhordtam) hihetetlen, 35 cm-es méretet gyakoroltam be, szemrebbenés nélkül, tehát a gátmetszés nem is került szóba (a kicsi fejének kerülete 36 cm volt), de ami a legfontosabb, nagy lett az önbizalmam. Már tudtam, hogy milyen lesz, hogyan kell nyomni, mikor kell ellazítani, mikor kell belehúzni, teljesen másképp kezdtem érzékelni a testem „ott lent”, és a szülésem fantasztikus volt. Álmaim szülése. Az összehúzódások ugyanolyan erősek és fájdalmasak voltak, mint az első gyermeknél, de már tudtam, hogy a fájdalmat a helyes légzéssel, a megfelelő ráhangolódással a kisbabára és a jó pszichikai állapottal ki lehet bírni, amelyet az Aniballal való felkészülés biztosított nekem. Köszönöm Önöknek az Aniballt! Ez volt a lehető legjobb befektetésem.
Katarina Aniball
Katarina
Anyuka, Csehország
A spontán szülésre való felkészülés keretében minden nőnek gyakorolnia kéne az Aniball labdával és gátmasszázst kéne alkalmaznia. Saját személyes tapasztalatom alapján – elsőszülőként tudtam, hogy szülés közben milyen pozíció a megfelelő számomra, ismertem a fej áttörésének érzését, tudtam, hogyan kell nyomnom és természetes úton szültem, a legkisebb sérülés nélkül. 30 cm-rel gyakoroltam, a kisfiam fejének kerülete pedig 34,5 cm volt. Az Aniball egy hatékony és biztonságos segédeszköz.
Monika Zimanova Aniball Review
MUDr. Monika Zimanova
Anyuka és nőgyógyász, Szlovákia
Kisebb szünetekkel gyakoroltam és kicsivel a várható időpont előtt szültem (de a babát 38 + 1 teljes hétig hordtam), tehát csak 10x gyakoroltam, de sikerült egészen 30 cm-ig eljutnom. A szülés hosszú volt és végül úgy indították meg, féltem, össze voltam zavarodva (epidurális érzéstelenítés nélkül, de valamilyen fájdalomcsillapítót kaptam intravénásan), de abban a pillanatban, amikor Honzík feje arra a helyre ért, ahol a gyakorlás közben az Aniball szokott lenni, egyből kapcsoltam, a félelem eltűnt, emlékeztem a gyakorlatra, és hirtelen pontosan tudtam, hogyan kell nyomnom, hogyan kell lélegeznem és két nyomás után Honzík kint is volt. A szülésznőnek nem volt ideje felhúzni a kesztyűt 🙂 Egyetlen öltésem sincs, a kisfiam 15:08-kor született és 17:15-kor asztalhoz ültem vacsorázni. A többi anyuka a szobán nem értette a dolgot 🙂 Féltem a gátmetszéstől és újra meg újra megkérdeztem, hogy tényleg nem fognak gátmetszést végezni. Végül nevetve mondták, hogy még ha szerettek is volna, úgysem lett volna rá idejük. Az Aniballt mindenhol dicsérem, ahová csak megyek, minden állapotos nőnek melegen ajánlom.
Emma Aniball Review
Eliska
Anyuka, Csehország