Gyakori Kérdések

Olvassa el az Aniballal kapcsolatos leggyakrabban feltett kérdéseket.

Nem találta meg a választ? Vegye fel velünk a kapcsolatot, mi pedig válaszolunk, tanácsot adunk és mindent megmagyarázunk.

Az utasítások és a használati útmutató mellett ez a szemléltető videó segíthet Önnek.

Olvassa el az Aniballal kapcsolatos leggyakrabban feltett kérdéseket. Nem találta meg a választ? Vegye fel velünk a kapcsolatot, mi pedig válaszolunk, tanácsot adunk és mindent megmagyarázunk. Az utasítások és a használati útmutató mellett ez a szemléltető videó segíthet Önnek.

A gyakorlást a terhesség 36. hetének befejeztével kezdheti el. Elég 15 percet naponta. Persze tovább és gyakrabban is gyakorolhat, ennek csak a teste érzékenysége és az esetleges fájdalom szab határt.

Az ideális eredmény 28-30 cm kerületű labda 3-4 hét gyakorlás után. Ez a méret az újszülött fejének méretéhez hasonló, amikor áthalad a szülőcsatornán. A labda méretének mérése azonban inkább tájékoztató jellegű. A gyakorlás célja nem egy konkrét kerület elérése, ezért mindig a saját maximális érzékenysége szerint gyakoroljon. Az is rendben van, ha néhány napon át ugyanolyan eredményt ér el. Ennek ellenére folytassa a gyakorlást, a szülés időpontjának közeledtével ugyanis a test több hormont termel, amely segít a gát további ellazításában.

Nem, az Aniball nem pukkanhat ki.

 

A labdát szigorúan tesztelték az egészségügyi eszközöket érintő európai irányelvek alapján. Az Aniball a legjobb minőségű, Németországból származó orvosi szilikonból készült. A szilikon nagyon erős és egyszer sem sérült meg a tesztek során. A labdát extrém körülmények között tesztelték – például keménységi tesztet végeztek egy 5 éves labdán, valamint egy 14 napon át 140 °C-on tárolt labdát is teszteltek.

 

A tesztek során az Aniballt a gyakorláshoz szükséges méret többszörösére fújták fel. A labda soha nem sérült meg. Az extrém nagy méreteknél a labda egyszerűen lejött az adapterről, bárminemű károsodás nélkül.

 

Viszont a gyakorlás során csak vízalapú síkosító gélt lehet használni és minden használat előtt ellenőrizze a labdát. Ne használjon olajat vagy parfümöt tartalmazó síkosító gélt – károsíthatják a szilikonos felületet.

Nem, az Aniball nem nyújtja ki tartósan az izomzatot.

 

Épp ellenkezőleg – ahogy minden más gyakorlat, segít megőrizni a hüvely egészségét.

 

A szülés során a medencealapi izmok több mint 300%-kal megnyúlnak. A maximális megfeszülésre akkor kerül sor, amikor a kisbaba feje halad át – az izmok ekkor a háromszorosukra nyúlnak, körülbelül 3-ról 10 cm-re. Ahogy minden fizikai aktivitás során, az erre nem felkészült szövet megsérülhet és elszakadhat.

 

Az Aniballal nemcsak az ilyen sérülések és a gátmetszés kockázatát csökkentheti, de a labda egyúttal segít feszesen és egészségesen tartani a medencealapi izmokat.

Nem, nem válthat ki.

 

A klinikai tanulmányok kimutatták, hogy az Aniball használata nem vált ki koraszülést.

A magzatvíz elfolyása bármikor, különféle okokból bekövetkezhet – leggyakrabban fertőzések miatt, vagy pl. telihold alatt vagy a nyomás megváltozásakor. A labdával való gyakorlás az egészséges terhesség során nem okozhatja a magzatvíz elfolyását. A magzatburkot jól védi a buroksapka, amely csak közvetlenül szülés előtt rövidül meg.

Mindenképp. Még két hét alatt is nagy hatást érhet el. Különösen, ha mindennap gyakorolni fog, reggel és este is.

Legyen türelmes. Vannak olyan napok, amikor nem tud jobb eredményt elérni. Ez teljesen rendben van, mivel mindenki szervezete másképp reagál. Ennek ellenére folytassa a gyakorlást, a gát fokozatosan alkalmazkodik és felkészül a szülésre.

Amennyiben az orvosa veszélyeztetett terhességet diagnosztizált Önnél (megrövidült méhnyak, nagyon alacsonyan fekvő magzat stb.), akkor először mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával. Nagyon sok orvos és szülésznő ismeri az Aniballt és tudnak majd tanácsot adni.

Abban az időben, amikor elkezdi az Aniballt használni, a méhnyak lassan érlelődik, puhul és készül a szülésre. Ebben az időben a vérkeringése fokozott, a szövet pedig nagyon gyenge – elég egy könnyed érintés és gyenge vagy pecsételő vérzés jelenhet meg. Ha az Aniball használata vagy orvosi vizsgálat után jelenik meg, nem kell aggódni. Ha a pecsételés a gyakorlás befejeztével elmúlik, nyugodtan használja tovább az Aniballt.

Ebben az esetben semmi sem korlátozza a gyakorlást. A sztreptokokkusz nem okoz a nőknek semmilyen problémát, ám veszélyes lehet a gyermekre nézve. A GBS-pozitív nők esetében körülbelül a gyermekek 1%-ánál fertőzésveszély áll fenn, ezért a szülés során megelőzésképp ATB-t adnak, ám a terhesség során nyugodtan gyakorolhat a labdával.

 

Más a heIyzet a gombás fertőzések esetében. Ha a gombás fertőzés akut stádiumban van, a nőnek folyása van és kezelés alatt áll, azt javasoljuk, hogy várjon a gyakorlással. Ha a szeméremajkak kivörösödtek és a nő viszkető, égő érzést tapasztal, a hüvelyfal is nagyon gyenge, megrepedezhet és vérezhet. Ebben az esetben a hüvelykúpok használata ideje alatt jobb megszakítani a gyakorlást.

A gombás fertőzés kezelésének időszakában semmiképp sem ajánljuk a gyakorlást. A hüvelyfal gyenge, a nyálkahártya a kimenetnél vörös, fájdalmas és könnyen megreped. Akut állapotban a gátmasszázst sem javasoljuk.

Ha visszerek vannak a nemi szerven, ideális, ha szülés közben semmi sem sérül és nincs szükség gátmetszésre. Ha nem ellenjavallott a hüvelyi szülés (vagyis nincs akadálya a hüvelyi szülésnek) és áthaladhat a fej a visszeres nemi szerven, akkor gyakorolhat a labdával. Természetesen mindig a konkrét állapotot kell megítélni. Mindenképp óvatosabb megközelítést és elegendő síkosító gélt javaslunk. Tartsa jól a labdát és a lehető leglassabban tolja ki.

Igen, az Aniballnak köszönhetően természetes úton is szülhet a császármetszés után. Ha egészséges és nincs akadálya a természetes szülésnek, gyakorolhat az Aniballal.

Gyakorlás során egy kis vizeletszivárgásra kerülhet sor, mivel a labda nyomást fejt ki a húgyhólyagra. Minimális mennyiségről van szó, amely nem akadályozza meg a további gyakorlást az Aniballal. A gyakorlás befejeztével a vizeletnek nem szabadna csepegnie.

A szülés utáni gyakorlás regenerálja a medencealapi izmokat, amellyel a vizeletszivárgás közvetlenül a szülés után és pár hónappal később is korlátozható, valamint csökkenthető az inkontinencia kialakulásának esélye a későbbi életkorban.

Az Aniball standard garanciaideje 24 hónap. A termék összes használati és tárolási feltételét betartva a szilikon tulajdonságai legalább 5 éven át változatlanok. De meg kell említeni, hogy gyakori használat esetén fokozottan elhasználódhat és rövidülhet az élettartama.

 

Ezért semmiképp sem ajánljuk, hogy (más által) használt labdával gyakoroljon. Lehetőséget kínálunk pótszilikonlabda vásárlására, jelentősen alacsonyabb áron. A szilikon minőségére az olajok használata is hatással van – ezért kell gyakorláskor vízalapú síkósító gélt használni, amely nem tartalmaz olajat.

A szilikon labda cseh termék. Maga a szilikon Németországból származik. Ez a legjobb minőségű anyag, amelyet gyógyászati használatra teszteltek és hagytak jóvá. A többi rész az EU-n kívül készül. A termék véglegesítése és ellenőrzése a Cseh Köztársaságban történik.

A használati utasítások betartása esetén, beleértve az első használat előtti sterilizációt és a rendszeres fertőtlenítést, nem áll fenn a fertőzés veszélye.

Fokozott óvatosságra van szükség és csak orvosi konzultálás esetén szabad gyakorolni, ha visszerek fordulnak elő a hüvelyben és a külső nemi szerveken, alacsonyan fekszik a placenta (a nőgyógyásztól megtudhatja), kevésbé érzékeny hüvely és külső nemi szervek esetében (neurológiai megbetegedések, fájdalomcsillapítók szedése), hüvelygyulladás kezelése után (rövid ideig a hüvely még gyenge marad), a hüvely műtétje után (a hegektől lehet, hogy nem elég rugalmas a hüvely), a külső nemi szerveken előforduló lichen sclerosus et atrophicus esetében (krónikus bőrbetegség).

 

Bárminemű problémát, amellyel gyakorlás során találkozik, konzultáljon a szülésznőjével vagy orvosával.

Ellenjavallatok: ne használja az Aniballt veszélyeztetett terhesség, koraszülés, bárminemű hüvelyi vérzés, császármetszéssel tervezett szülés, ha szemölcsök vagy más patológiás fertőzés van a hüvelyben vagy a hüvelybemenetnél, a hüvely gyulladása, genitális herpesz, hüvelyi sérülés, a méhnyak premalignus vagy más patológiás állapota esetében.

 

Bárminemű problémát, amellyel gyakorlás során találkozik, konzultáljon a szülésznőjével vagy orvosával.

Vegyen Saját Aniballt

Vegye meg az Aniballt és kezdjen felkészülni a természetes szülésre. 21 995 Ft és INGYENES EXPRESSZ SZÁLLÍTÁS.

Vegyen Saját Aniballt

Vegye meg az Aniballt és kezdjen felkészülni a természetes szülésre.
21 995 Ft és INGYENES EXPRESSZ SZÁLLÍTÁS.